Kökshandtag i matt silver på beige yta, omgiven av materialprover och eukalyptusgrenar på en träbänk.
Butiken

Populära handtag 2024 - Trendiga handtag & beslag för hemmet

​2024 är året då handtag och beslag inte bara är funktionella, utan även en central del av inredningsdesignen. Här är de hetaste trenderna för handtag och beslag som ger ditt hem en uppdaterad och stilfull känsla.

När det kommer till inredning spelar detaljerna en avgörande roll för helhetsintrycket, och handtag och beslag är inget undantag. Dessa små men viktiga inredningsdetaljer kan helt förändra känslan i ett rum, vare sig det handlar om köket, badrummet eller vardagsrummet. Genom att välja rätt handtag och beslag kan du enkelt uppdatera ditt hem och ge det en modern och personlig touch. Här är de största trenderna att hålla koll på.




Naturliga material  

Handtag tillverkade av naturliga material som trä, läder och sten fortsätter att vara populära. Dessa material ger en varm och härlig känsla som passar både i moderna och traditionella hem. Trähandtag med synliga träfibrer är eftertraktade för sin unika karaktär. Läderdetaljer där handtag är inlindande i läder bidrar med en mjuk men lyxig stil till möbler och skåp.

Minimalistisk design  

Den minimalistiska stilen med rena linjer och enkla former fortsätter att dominera inom inredning. Här kombineras funktion och estetik i härlig balans. Smala profiler, med tunnare handtag och beslag, knappt märkbara men med maximal funktionalitet, blir allt vanligare. Dolda handtag, till exempel push-to-open-mekanismer, skapar ett sömlöst utseende utan synliga beslag. Men även handtag ton i ton med luckans färg skapar en stilren och minimalistisk känsla.


Svarta strukturerade handtag placerade på en ljus yta med trädetaljer.


Svart och matt finish  

Svarta handtag och beslag med matt finish fortsätter att vara populära då de ger en elegant och modern känsla till olika inredningsstilar. Den matta ytan skapar en sofistikerad look som fungerar utmärkt både i kök och badrum. Svarta handtag i kombination med ljusa skåp och lådor ger en slående kontrast och framhäver designen perfekt.

Handtag med textur  

Handtag med textur blir alltmer eftertraktade eftersom de kombinerar funktionalitet med en spännande känsla av struktur. Lättrade handtag med räfflade ytor ger bättre grepp och en industriell känsla, medan handhamrade ytor bidrar med en rustik och hantverksmässig stil.




Mässing och metall  

Mässing är ett tidlöst material som åter tar plats i hemmen, ofta i kombination med andra metalliska ytor som koppar och rostfritt stål. Dessa material skapar en lyxig atmosfär. Obehandlad mässing, som patineras med tiden och utvecklar en unik antik finish, är särskilt eftertraktad. Metallytor som krom, nickel och rostfritt, ger istället en modern och industriell känsla.


Ett chiliformat silverhandtag på en vit yta, med färgglada chilifrukter på ett fat i bakgrunden.


Geometriska former  

Geometriska och asymmetriska former är i fokus för att skapa intressanta visuella effekter i inredningen. Handtag med hexagonala former tillför en modern twist, medan asymmetriska mönster bryter traditionell symmetri och ger ett annorlunda, lekfullt och spännande utseende. 

Ett blått handtag med en enkel och sofistikerad design, visat mot en neutral bakgrund, som tillför en stilren och färgglad detalj till möbler.


Färgade handtag  

Färgglada handtag ger en lekfull och personlig prägel till inredningen. Mjuka pastellfärger som ljusrosa, mintgrön och ljusblått tillför diskret färgklick, medan mörkare nyanser som mörkgrön och marinblå ger en djup och mäktig känsla.

Vintage och retro  

Vintage- och retrostilen gör återigen sitt intåg i form av handtag och beslag inspirerade av tidigare decennier. Art Deco-inspirerade handtag med geometriska mönster och glamourösa detaljer från 1920-talet är populära. Retrohandtag i färgglad plast, med inspiration från 1950- och 60-talet, ger en nostalgisk och lekfull känsla.

Genom att använda dessa trendiga handtag och beslag i ditt hem kan du skapa en uppdaterad och stilfull inredning som speglar din personliga stil och de senaste designtrenderna för 2024.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.